Polski English Croatia Germany Czech Republic Slovakia Russia Lithuania Latvia Estonia Bulgaria Denmark Hungary Romania Saudi-Arabia
Nosiva struktura aluminijskih balkona

Brzo vrijeme montaže i zanimljive vizualne kvalitete omogućuju nam da koristimo naše balkone u zgradama gotovo svake arhitekture. Oprema i izgled po želji kupca, izbor boja i konačnog izgleda, također prema željama naših kupaca, omogućuju dizajn jedinstvenih konstrukcija.

Zbog čvrstoće i estetike, cijela struktura - oba nosiva stupa, kao i okvira platforme, konektori i sidra izrađeni su od prikladno dizajniranih aluminijskih profila. Pravilno odabrana aluminijska legura osigurava visoku čvrstoću pod statičnim i dinamičkim opterećenjima. Uporaba aluminijskih profila na izuzetan način štiti cijelu strukturu od korozije.

Potpora balkona su potporni stupovi, koji su pričvršćeni na temelj i čine osnovu cijeloj strukturi. U pravilu, oni su instalirani na prednjem dijelu balkona. Ovaj sustav potpora preporučuje se posebno uz novogradnju, uz stare fasade kod uklonjenih ili nedostajućih balkona te kod zgrada izgrađenih od trajnog građevinskog materijala. Balkoni Euro-technics s vrlo niskom vlastitom masom mogu izdržati vrlo velika opterećenja. Iznenađujuće je da se nerijetko, balkoni grade do visine nekoliko katova.

Trajnost naših balkona neusporediva je s drugim materijalima poput betona ili čelika. Uz povoljne uvjete, pravi životni vijek balkona može biti nekoliko desetaka godina. Nulti gubitak topline uz korištenje naših dogradnih ili montažnih aluminijskih balkona, ima vrlo značajan utjecaj na zaštitu okoliša. Energetski pregledi ukazuju na vrlo važan ekonomski aspekt našeg rješenja - uštedu povezanu s manjim gubicima toplinske energije. Kod balkona Euro-technics toplinski gubici su zanemarivi u usporedbi sa gubicima pri korištenju uobičajenih betonskih balkona. To je bitan argument u korist Euro-technics balkona.

Sustav odvodnje

Baloni Euro-Technics imaju vrlo dobro osmišljen i učinkovit sustav odvodnje. U većini tradicionalnih balkona (beton ili čelik) kišnica se spušta prema dolje na niže podove, često ih poplave i stvaraju pruge, što zauzvrat vodi do uništavanja zgrade.

U slučaju naših balkona, kišnica je pod punom kontrolom - sva voda usmjerena je prema unutrašnjosti balkona s posebno konstruiranim kanalima. Zatim se usmjeravaju aluminijskim cijevima u zidne kanale sustava, odakle ulazi u kolektivne kanale za odvodnju.

Podesti za balkone

U Zapadnoj Europi, koriste se obično pločice od armiranog betona, što je prilagođeno ukusu stanovnika i nakolnjenosti ovoj vrsti materijala. Postoje i rješenja ispunjenja koja savršeno oponašaju drvo ili kamen, ali konačni je izbor upravo na kupcu i to je vrlo važna prednost ovoga sustava - kompletni dizajn je u rukama kupca.

Aluminijski dogradni balkoni

Čest je slučaj da je, prilikom razmišljanja širenju ili obnovi zgrade izgrađene na tradicionalni način ili s balkonima na dva podporna stupa, problem nedovoljna postojanost materijala od kojih je izrađena zgrada.

U tom slučaju idealan je naš alternativni sustav montaže balkona postavljenih na četiri ili dva nosiva stupa. Kako ime sugerira, ovaj balkon je montiran izravno na pročelje zgrade, ali se temelji na vlastitoj konstrukciji. Ovaj sustav je samonosiv i stoga ne zahtijeva sidrenje na zgradu, nema nosivog pričvršćivanja na zgradu zahvaljujući čemu je i montaža brža. Ovisno o konstrukciji balkona, instalacija se odvija na prethodno pripremljenim temeljima. Učvršćivanje na pomoćne konstrukcije štiti balkon od vjetra i od prevrtanja. Euro-technics sustav aluminijskih balkona izvrsna su alternativa klasičnim balkonima i zbog brzog vremena montaže, nedostižnog drugim tehnologijama.

Nekada su balkoni građeni na armirano-betonskim nosačima kao dio nosive deke kata zgrade. Taj se način danas samo imitira posebnim aluminijskim profilima koristeći suvremena arhitektonska rješenja dizajna balkona. Ovo rješenje je povoljno jer balkonski aluminijski sustavi u usporedbi s klasičnim balkonima ne zahtijevaju bojanje ili posebno održavanje.

Euro-technics balkone možemo bojati lakom u svim nijansama RAL spektra, a ispune ograde balkona možemo napraviti koristeći gotovo sve suvremene materijale, od tradicionalnog stakla, polikarbonata, pleksiglasa, lakirane perforirane limove, do odgovarajućeg impregniranog drveta. Elementi ispune mogu biti raspoređeni na različite načine uz korištenje raznih nijansi iste ili čak različitih boja, čime se može izbjeći monotonija.