Polski English Croatia Germany Czech Republic Slovakia Russia Lithuania Latvia Estonia Bulgaria Denmark Hungary Romania Saudi-Arabia
Ponuda za developere

Zašto su EURO-TECHNICS balkoni i terase dobro rješenje kod novogradnje?

Stanovi bez balkona ili s malim, golim betonskim balkonima teško se prodaju na tržištu. Betonski balkon prekriven pločicama, uokviren čeličnom ogradom, podsjeća na neke stare standarde gradnje. Betonski balkoni stvaraju bezbroj problema još u fazi njihove izgradnje, ali i tijekom korištenja. Građevinske tvrtke imaju probleme s izvedbom zbog učestalih popravaka u jamstvenim rokovima.

Developeri su također svjesni da je betonski balkon s pločicama „Ahilova peta“ svake zgrade, zbog čega su balkoni osmišljeni kao vrlo mali ili vrlo oklopljeni. Određena alternativa su gotovi viseći balkoni izrađeni uglavnom u obliku pocinčanih čeličnih kaveza priključenih na fasadu zgrade. To je, naravno, ograničeno rješenje, jer si zbog značajnih sila opterećenja koje djeluju na zgradu, možemo priuštiti samo mali balkon koji zatim ne ispunjava svoju punu svrhu.

Još jedan nedostatak ovog rješenja je estetika izvedbe - u slučaju tradicionalno izvedenih zgrada čelična platforma je potpuno neprihvatljiva. Građevine opremljene „obješenim“ balkonima daju dojam jeftine konstrukcije i niskog standarda izrade. Ako analiziramo mnoge primjere novogradnje s takvim rješenjima rezultat vješanja čeličnih balkona, obično pričvršćenih vijcima, u sirovom obliku podsjećaju na industrijske konstrukcije - pogotovo jer je pod balkona najčešće izrađen od čeličnog lima ili čeličnih profila. Građevine izgrađene na taj način gube vrijednost već u trenutku njihove izgradnje.

Tvrtka EURO-TECHNICS, koja je stvorila svoj sustav aluminijskih balkona, postavila si je cilj uklanjanja nedostataka prethodnih rješenja i tehnologija balkona ili terasa poznatih na tržištu.

1. Problem otpadanja balkonskih pločica
1 1 1
Problem otpadanja balkonskih pločica

Tko se nije susreo s otpadanjem ili propadanjem pločica na balkonima? Balkonske pločice svakako će otpasti - to je samo pitanje vremena. Otpadanje balkonskih pločica najčešće je povezano s ekstremnim vanjskim uvjetima. Samo mali dio krivnje za ovaj problem može nastati zbog lošeg postavljanja, a najčešći uzrok leži na silama prirode.

To može zvučati apsurdno, ali temperaturne razlike ljeti i zimi dosežu čak do 60 ili 70° C, što teško može izdržati bilo koji vezivni materijal ili lijepilo. Dodajmo tome konstantne atmosferske razlike u vlažnosti i smrzavanje betonske ploče. Mnoge građevinske tvrtke lijepljenje pločica na balkonima smatraju donekle „kaznom”, jer koliko se god trudili pločice će na kraju otpadati.

Developeri koji prodaju kuću ili stan opremljen popločenim balkonima nadaju se da će se pločice zadržati na balkonu do kraja jamstvenog roka. Nažalost, dovoljna je jedna ozbiljno hladnija zima i problemi počinju. Ovo utječe na dojam i povjerenje prema prodavatelju. Kupac može pomisliti - ako pločice otpadaju nakon tako kratkog vremena, koje su još ružne tajne skrivene u konstrukciji stana?

EURO-TECHNICS rješenje problema:

Na našim balkonima nema ljepljenih pločica, tako da nema niti ljepila koje može popustiti - i pločice ne mogu otpasti. Umjesto toga koristimo inovativnu patentiranu tehnologiju polaganja većih, obično oko 40 milimetara debelih ploča na posebno oblikovanoj podlozi od aluminijskih profila obloženih EPDM brtvilom.

EURO-TECHNICS balkonske ploče obično su dimenzija 400 mm x 400 mm i debljine 40 mm. Kroz pažljivo izrađeni aluminijski okvir balkona pločice se ne mogu pomicati. Zbog nepostojanja vezivnog materijala, rješenje je potpuno otporno na vremenske uvjete, a četiri puta deblja ploča od standardne sprječava pucanje ili struganje.

Popločenje se također može izvesti kompozitnim pločama ili modernim materijalima poput HPL ploča. Korisnici tako izgrađenog balkona vrlo brzo prihvaćaju novo rješenje i stječu povjerenje u profesionalnost balkona i ovo rješenje vide kao adut onoga koji prodaje.

2. Problem ocjednih mrlja ispod balkona viših etaža i poplave balkona i zidova koji se nalaze ispod, padajuće ledenice.
2 2
Problem ocjednih mrlja ispod balkona

Kišnica, kao i voda nastala otapanjem snijega i leda - slijeva se na niže po zidu, a tako i s jednog balkona na drugi. U kombinaciji s oničišćenjima na balkonu i onime iz zraka tvori prljavu vodu koja svoj trag prskajući i kapajući ostavlja na zidovima. Svježe obojani ili ožbukani zidovi obično dobiju sivu boju nakon godinu dana kao rezultat kontinuiranog utjecaja vode, a žbuke postaju obojene i ispiru se. Nagib balkona prema van može biti opasan jer se snijeg i led tope u tom smjeru i temperaturnim izmjenama stvaraju se nove tvorevine visećeg leda na rubu balkona. Ovo je ozbiljna prijetnja ljudima, životinjama i starima koje se nalaze ili prolaze ispod. Također, topljenje i ponovno smrzavanje vrlo agresivno djeluje na betonsku konstrukciju balkona.

EURO-TECHNICS rješenje problema:

Dovoljno je usmjeriti pad balkonskog popločenja prema sredini i voda se više neće slijevati izvan rubova balkona, niti će biti stvaranja siga i leda. Pomislili ste „Ali - poznato je da voda još uvijek nerado teče prema gore“. Samo „na prvu“ se čini da smo si time stvorili samo još veći problem. Ipak, ne!

Činjenica da popločenje nije trajno povezano s nosivom konstrukcijom ima i drugi smisao. Omogućuje slobodan prolaz vode u unutrašnjost balkona prema posebno oblikovanom dnu. Shvatili smo da je bolje ako kišnica može slobodno proći između pločica. S aluminijskog i nekorodirajućeg „dna balkona“, kišnica teče izravno u odvodni kanal, a potom do središnjeg ispusta.

Ovom jednostavnom idejom uspjeli smo riješiti sve probleme koji ugrožavaju tradicionalne betonske balkone. Naše rješenje je učinkovito jer je cijeli balkonski sustav izrađen od aluminijskih profilnih sustava posebno oblikovanih za ovu namjenu.

Činjenica da smo namjerno predvidjeli da kišnica ulazi u unutrašnjost balkona praktična je i zbog toga što kod pranja takvog balkona nema straha da će voda proći na susjedni balkon.

3. Izgled i estetika i trajnost balkona
3 3
Nedostatak ujednačenosti i estetike dekoracije betonskih balkona

Kada potencijalni kupac nekretnine pogleda betonski balkon, podjednako mali ili malo veći, često podsvjesno pomisli da kuća ili stan ne nudi ništa posebno. Najčešće, potencijalni kupci pokušavaju uhvatiti detalje na zgradi koji će ju razlikovati u odnosu na prethodno pregledane. Može to biti prostrani vrt, bazen, ali u urbanim sredinama mjesto gdje mogu provesti svoje slobodno vrijeme.

Nedostatak balkona ili mali betonski balkon s čeličnom ogradom nije presudan razlog koji će spriječiti kupce da potraže druge ponude.

"Standard izgradnje balkona, posebno danas, mora biti vrlo visok. Kupac u modernim vremenima traži nova rješenja, nove elemente koji ga okružuju, jer kao čovjek koji odmara treba izvrsnost, kvalitetu i besprijekornu izvedbu. "

EURO-TECHNICS rješenje problema:

Prije svega, odmak od betona i običnog, pa čak i pocinčanog čelika.

Odlučili smo cijelu strukturu balkona izraditi od aluminija. Nosive stupove, platforme, drenažu, itd.

Od drugih metala koje uvodimo u konstrukciju tu su isključivo elementi poput elemenata za povezivanje i vijci od nehrđajućeg čelika. U potpunosti smo izbjegli običan, obojeni i pocinčani čelik.

Upotreba aluminijskih, praškastim lakom presvučenih profila kao osnovnog građevinskog materijala balkona znači da se praktički nikada nećemo morati nositi s korozijom balkona. Takvo trajno jamstvo estetike nije moguće postići niti s jednom drugom tehnologijom. EURO-TECHNICS sustav aluminijske stolarije podiže izgled svih arhitektonskih detalja balkona jer je pažljivo osmišljen i izrađen.

Kao ispunu ograde balkona, možemo koristiti većinu onih dostupnih na tržištu. Savršeno prikladne su od mat stakla, perforirane aluminijske ploče i izuzetno moderne i izdržljive HPL ploče. Treba imati na umu da će prava kombinacija tih materijala uz laku prilagodbu izboru boja kupcu podići privlačnost bilo koje kuće ili stana.

Ustanovili smo da tradicionalne balkonske pločice zalijepljene na balkonu nužno otpadaju, zato smo primijenili jače i deblje od 40 milimetara. Pločice neće pucati jer su dovoljno jake, a neće se ni pomicati jer ih stavljamo u posebno oblikovani okvir.

Iz iskustva znamo da će se stanari koji su vidjeli balkone Euro-tehnics sustava nerado vratiti starim tehnologijama.

4. Balkon - nužno zlo ili dobra investicija?
4 4
Stanovi bez balkona ili s "lažnim" balkonima

Ako želite prodati kuću ili stan trebate se staviti u ulogu potencijalnog kupca. Svatko od nas želi imati mjesto gdje bi po lijepom vremenu mogao biti na otvorenom - bez obzira bila to jutarnja kava ili doručak, poslijepodnevno ili predvečernje druženje sa susjedima.

Vrlo dobro znamo da je izgradnja balkona zahtjevan i kompliciran postupak u izgradnji cijele zgrade, pogotovo ako je površina balkona veća. Statički proračuna i naprezanja dovode do skupih rješenja. Još je značajno teži i problematičniji, a također i skuplji projekt dogradnje balkona na već postojeću zgradu.

To uključuje mnoge probleme već u fazi projektiranja, a kasnije i tijekom nepoznato dugog vremena gradnje. Zbog mnogih problema koje stvaraju takvi poduhvati s betonskim ili balkonima na čeličnim konstrukcijama najjednostavnije rješenje je odustati od njih zbog niza problema i neugodnosti za stanare, ali i zbog problema koji mogu nastati u jamstvenom roku.

EURO-TECHNICS rješenje problema:

EURO-TECHNICS može vrlo jednostavno i bez velikih građevinskih radova i neugodnosti za stanare, dograditi balkon i terasu na gotovo svakoj zgradi. Standard izvedbe naših balkona praktički je nedostižan u drugim tehnologijama koje su nam poznate.

Ono što je izuzetno važno jest da balkon od aluminija isporučujemo na gradilište u prefabriciranom obliku, to jest u cijelosti. To štedi vrijeme jer se cijela operacija odvija bez zastoja i bez narušavanja ostalih građevinskih procesa. Naši aluminijski balkonski sustavi su bez ikakvih nedostataka koje betonski baloni već desetljećima pokazuju i muče graditelje i stanare.

Brzina gradnje EURO-TECHNICS balkonskih sustava je zadivljujuća. Čak desetak balkona dnevno postavlja se bez ikakvih problema.

Od developera s kojima surađujemo znamo da zgrade i stanovi koji imaju prostrane balkone s visokim standardom izrade imaju više vrijednosti i prodaju se mnogo brže i bolje na primarnom i sekundarnom tržištu.

5. Balkončić, balkon ili terasa?
5 5
Stari, korodirani betonski balkoni i njihove zamjene

Čime opremiti objekt koji namjeravamo prodati? Balkončićem, balkonom ili terasom? Čini se da je balkonom, jer je najjeftinije, a kupcu se može reći da objekt posjeduje balkon.

EURO-TECHNICS rješenje problema:

Teoretski, prodavačima je najbolje ponuditi balkončića umjesto terase jer je jeftiniji, ali u stvarnosti - četvorni metar balkona ispada mnogo skuplji od četvornog metra EURO-TECHNICS terase. Zašto su takve razlike?

Mnogo je razloga - najprije čitav u izgradnji postoji niz građevinskih radova. Bez obzira na veličinu balkona ili terase - treba izgraditi temelje za balkon ili terasu. Gotovo da nema razlike u temeljima na koje se može postaviti i samo jedan jedini balkon kao i više katova balkona ili terasa.

Slično je i s nosivim stupovima i odvodnim sustavom. Ni u ovom slučaju ne postoji mnogo razlika je li na četiri stupa postaviti mali balkon ili veliku dodatnu terasu. Isti je sustav odvodnje - duljina žlijeba i padova neće se bitno razlikovati zbog veličine balkona. Ova jednostavna „obrnuta proporcionalnost“ čini veliku razliku u odnosu na klasične balkone. EURO-TECHNICS balkonima cijena po kvadratu znatno pada što je balkon veći. Također, što je balkon prostraniji developeri će lakše i brže pronaći kupca.

6. Kako brzo i s većim profitom prodati nekretnine prosječnog izgleda
6
Stari, propadajući, neatraktivni betonski balkon

Najveći dio objekata na sekundarnom tržištu su zgrade vrlo jednostavnog izgleda i ne vrlo zanimljive arhitekture. U središtima većih gradova veliki dio objekata su predratne ili poslijeratne zgrade, a na rubovima gradova imamo „spavaonice“ s manjim kvadraturama i obiteljske kuće. Suvremeni kupci očekuju nešto više i spremni su platiti više za moderan i funkcionalan oblik.

EURO-TECHNICS rješenje problema:

Pored potrebe prilagodbe interijera zgrade modernim standardima življenja, potrebno je ne manje brinuti o funkcionalnosti vanjskog izgleda. Osoba koja namjerava kupiti nekretninu pokušat će pronaći lijepo i ugodno, prijateljsko mjesto za odmor. Današnje skromne površine parcela uzrokuju nepostojanje bilo kakvog vrta ili većeg travnjaka popored zgrada, posebno u velikim gradovima. Zato je tu balkon ili terasa.

Mnogo godina rada i iskustva doveli su nas do toga da smo razvili sustav za vrlo brzu montažu balkona i dodatnih terasa. Prilagodili smo konstrukciju do te mjere da su uz izgradnju EURO-TECHNICS balkona povezane nove graditeljske perjanice - JEDNOSTAVNIJE I JEFTINIJE.

Svi EURO-TECHNICS balkoni i terase projektirani su prema europskim propisima.

POSEBNU POGODNOST dajemo developerima koji se odluče za narudžbe od najmanje 20 jedinica (balkona). Stvarne troškove povezane s projektiranjem sustava i mogućim dodatnim „papirologijama“ preuzimamo na sebe. To developerima i vlasnicima zgrada, kao i njihovim upraviteljima, umanjuje trud i trošak oko formalnosti i eventualnih naknada.

Kao što smo već ranije napisali, možemo vam pomoći u dizajnu i ukupnom uređenjem balkona, također ćemo vam pomoći odabrati sve elemente tako da stvaraju jedinstveni izgled objekt po prihvatljivoj cijeni.

Mnoge prvi dojmovi o našim balkonima su u početku pogrešne - posebno onaj o cijeni. U praksi se ispostavlja da je zahvaljujući brzoj i ijednostavnoj montaži balkona njihova cijena u mnogim slučajevima niža od očekivane. Kada bismo htjeli postići standarde koje postavljaju naši balkoni, ali koristeći druge tehnologije cijene i izrade i izgradnje bi bile znatno više.

7. Vrijeme je novac ili - koje balkone brže i jeftinije gradimo

Ako nas čeka dogradnja balkona ili terase, u praksi imamo četiri opcije koje se razlikuju u cijeni materijala, trajanju izgradnje i cijeni izgradnje. Izbor možda na prvi pogled nije jednostavan jer međusobni odnosi ovih varijabli „na prvu“ mogu dati krivu sliku.

a) Balkon od lijevanog betona ili polu-montažnih betonskih izgleda jeftin zbog materijala, ali u praksi, zbroj svih troškova i znatno duljeg vremena izgradnje i dodatni troškovi oplate, armature, strojeva i alata poput snažnih pumpi, zatim glazure, limarije i pločica. Uračunajte u to i vrijeme vezivanja betona i vrijeme izgradnje postaje neugodno dugo.

b) Montažni čelični balkoni su obično mali. Iako je njihovo vrijeme izgradnje relativno brže, implementacijski standard danas je praktički neprihvatljiv i potrebno je relativno intenzivno održavanje.

EURO-TECHNICS rješenje problema:

c) EURO-TECHNICS dogradni aluminijski balkonski sustavi i terase izrađuju se u skladu s preciznim smjernicama kupca. Određuju se dimenzije, standard radova, boja i materijala i na koncu gotovi proizvod, završeni balkoni, dolaze na gradilište i izravno iz kamiona prenose se na fasadu zgrade. Montaža traje vrlo kratko (jedna ekipa postavi desetak balkona u jednome danu) i ne ometa druge procese izgradnje.

Nema apsolutno nikakvih neugodnosti tijekom izgradnje, što je vrlo značajna razlika u odnosu na druge tehnologije.